Pracujete s tabletem reMarkable a hodila by se vám možnost mít své poznámky rovnou v Asaně? Existuje v celku jednoduché řešení, které se týká těch z vás, kdo používáte gmail. Zde je jednoduchý a fungující postup, jak toto řešení nastavit.

ReMarkable nabízí možnost přeposílat své poznámky na zadaný email, což je základní výhoda. Problém ovšem je, že tento email jde přes adresu my@remarkable.com. Aby vám email zaslaný z reMarkable rovnou došel do sekce My Tasks v Asaně, je třeba nastavit následující postup:

  1. Zkontrolujte, jaký email používáte v Asaně ke svému účtu. Pokud to nevíte, tak při zaslání/přeposlání emailové zprávy právě z tohoto účtu na adresu x@mail.asana.com, uloží se tento email ve vaší složce My Tasks. Otestujte toto spojení a zašlete libovolný mail na uvedenou adresu Asany. Pokud vše funguje, pokračujte dále.
  2. V reMarkable si zadejte tuto svou adresu do seznamu příjemců a používejte ji vždy, když budete chtít, aby poznámka zaslaná z reMarkable dorazila rovnou do Asany. Zkuste cvičně odeslat jakoukoliv poznámku na tento Gmail a zkontrolujte, že vám tento proces funguje.
  3. V nastavení Gmailu si přidejte do adres k přeposílání mailovou adresu Asany uvedenou v bodě 1. Poté nastavte nový filtr, kde uvedete, že veškerá příchozí pošta z mailu my@remarkable.com se bude v kopii automaticky přeposílat právě na uvedenou adresu Asany. POZOR! Musíte mít jako odchozí emailovou adresu nastavenou právě schránku, kterou v Asaně vedete u svého účtu, jinak vám to nebude fungovat a email do Asany nedorazí!
  4. Doporučuji při tvorbě filtru ještě přidat štítek reMarkable (nebo jiný dle vaší libosti), čímž zajistíte, že se vám ve vaší Doručené poště budou tyto zprávy filtrovat.
  5. Filtr uložte a můžete celý proces vyzkoušet. Pokud máte vše správně, je odeslaný email z reMarkable v Asaně doslova během pár vteřin.

Výše uvedený postup by měl fungovat v každé aplikaci (Trello, Freelo, apod), která umožňuje zadávání úkolů mailem. Pouze bude potřeba zadat mezi adresy k přeposílání zadat danou emailovou adresu.

březen 12, 2024 — Worki Design
Štítky: Poradna reMarkable